Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners
Home > Blog > Ontdek Khao Sok National Park: Een onvergetelijke ervaring in Thailand voor slechts 67 euro per persoon!

Ontdek Khao Sok National Park: Een onvergetelijke ervaring in Thailand voor slechts 67 euro per persoon!

Het zuiden van Thailand herbergt een verborgen parel die je niet wilt missen: Khao Sok National Park. Dit adembenemende park biedt een onvergetelijke ervaring die voor velen hét hoogtepunt van de hele vakantie is (snappen wij heel goed!). In deze blog vertellen we alles over de unieke overnachting in een floating bungalow, de inbegrepen activiteiten en de gezellige sfeer die je kunt verwachten tijdens deze bijzondere excursie voor slechts 67 euro per persoon.

Een unieke overnachting in een floating bungalow

Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Khao Sok National Park is zonder twijfel de overnachting in een floating bungalow bij Cheow Lan Lake. Deze unieke accommodatie, gelegen op het water, biedt je een onvergetelijke ervaring midden in de natuur. De bungalows zijn eenvoudig maar comfortabel ingericht en hebben een klein zitje aan het water, zodat je optimaal kunt genieten van de rust en stilte die de omgeving te bieden heeft. Niet alle bungalows hebben een eigen badkamer en je hebt hier geen airco. Je komt hier dan ook niet voor luxe, maar des te meer voor de ervaring en de schitterende natuur!

Floating bungalow Khao Sok

Vanaf je eigen terras heb je een adembenemend uitzicht op het heldere water en de majestueuze kalkstenen kliffen die het park omringen. Laat je betoveren door de zonsopgang terwijl je luistert naar het zachte gekabbel van het water en de geluiden van de jungle op de achtergrond.

Overdag kun je vanuit je floating bungalow deelnemen aan verschillende activiteiten in het park, zoals kajakken, zwemmen of gewoon ontspannen met een goed boek op je terras. 's Avonds, na een dag vol avontuur, val je in slaap bij het zachte deinen van de bungalow op het water. Een overnachting in een floating bungalow is werkelijk een unieke en magische ervaring die je niet snel zult vergeten!

Tip: Loop 's avonds helemaal naar het laatste hutje waar je het minste licht hebt van de gemeenschappelijke ruimte en geniet van een indrukwekkende sterrenhemel!

Ochtendmist in Khao Sok National Park

Sterrenhemel in Khao Sok National Park

Activiteiten in Khao Sok National Park

Je overnacht dus in een floating bungalow midden in de natuur voor slechts 67 euro per persoon, maar je krijgt hier niet alleen de overnachting voor, ook heel veel activiteiten én maaltijden (zie verderop in deze blog) zijn inbegrepen in deze prijs!

Stap aan boord van een long-tail boat en verken de prachtige wateren van Khao Sok en peddel zelf door het heldere water tijdens het kajakken. Op de eerste dag ga je meteen de jungle in onder begeleiding van een gids en ontdek je de ongerepte flora en fauna tijdens een actieve jungle trekking.

Long-tail boat in Khao Sok National Park

Prachtige natuur in Khao Sok National Park

Na deze wandeling door de jungle stap je samen met je reisgenoten op een bamboevlot en vaar je naar de overkant waar je een grot met stalagmieten en stalactieten gaat bezoeken. Bewonder hier de fascinerende formaties die door de jaren heen zijn gevormd.

De volgende ochtend sta je vroeg op voor de Morning Mist Safari, waarbij je de natuur ziet ontwaken in de mysterieuze ochtendmist. Tijdens je verblijf in Khao Sok heb je bovendien de kans om apen en olifanten in het wild te spotten, dus kijk altijd goed om je heen.

Bamboevlot Khao Sok National Park Thailand

Dat allemaal voor maar 67 euro? Ja, echt! Misschien vind je het van tevoren aan de dure kant (voor Thaise begrippen), maar zoals je ziet... Het is het dubbel en dwars waard en je krijgt er ontzettend veel voor!

Gezellige sfeer en heerlijk Thais eten

Het personeel doet er bovendien alles aan om jou een onvergetelijke ervaring te bieden en er hangt een ongedwongen en gezellige sfeer. Dineer samen met een groep medereizigers, deel verhalen en geniet van een lekker drankje. Als je geluk hebt, heeft iemand zijn gitaar meegenomen om de avond nog specialer te maken met live muziek.

Tijdens je verblijf krijg je diverse versbereide Thaise maaltijden, waaronder een uitgebreide lunch en diner op de eerste dag en een ontbijt en lunch op de tweede dag. De maaltijden zijn erg goed verzorgd en er wordt ook rekening gehouden met vegetariërs.

Waar te boeken?

Het boeken van je avontuur in Khao Sok National Park is eenvoudig en kan op verschillende manieren. In het straatje bij de ingang van Khao Sok National Park vind je vele hotels en hostels en kun je ter plekke een tour boeken bij een van de lokale reisbureaus of hostels. Echter, om zeker te zijn van een plekje, kun je dit ook al van tevoren regelen via je hostel of hotel. De ingang van het park in dit straatje is overigens niet de plek waar je naar je floating bungalow gebracht wordt. Hiervoor zul je eerst nog een half uurtje rijden naar de Rajjaprabha Dam om daar op een long-tail boat te stappen.

The Royal Bamboo Lodge zwembad

The Royal Bamboo Lodge huisje

Bij The Royal Bamboo Lodge (± 27 euro per nacht incl. ontbijt) overnacht je in een knus bamboehuisje op palen. Het resort beschikt over een zwembad met zitzakken, waar je heerlijk kunt ontspannen na een dag vol avontuur. Bamboo Lodge ligt in het gezellige straatje met tal van restaurants en barretjes, waardoor je je ook 's avonds nog kunt vermaken. Wij vonden dit verblijf een echte aanrader, omdat je voor niet al te veel geld een heel leuk verblijf hebt en als je met zijn tweeën bent, is het niet eens heel veel duurder dan een hostel.

Reis je alleen of wil je nog iets minder betalen, dan kun je ook kiezen voor een hostel, bijvoorbeeld Coco Khao Sok Hostel (± 8 euro per persoon excl. ontbijt).

Het is aan te raden om eerst een overnachting in deze straat te boeken, omdat je ook rekening moet houden met de reistijd naar Khao Sok toe. In de omgeving is bovendien genoeg te zien, er zijn onder andere diverse uitzichtpunten en een apentempel. Wandel naar het centrale busstation en kies je eigen avontuur: ga naar rechts voor adembenemende vergezichten of naar links voor een bezoek aan de bijzondere apentempel.

Uitzichtpunt Khao Sok

Hoe kom je in Khao Sok?

Er zijn verschillende vervoersopties beschikbaar om in Khao Sok te komen. Afhankelijk van je startpunt, kun je kiezen voor het vliegtuig, de bus, de trein of een combinatie hiervan. De dichtstbijzijnde luchthavens zijn Phuket en Surat Thani. Vanaf daar kun je een bus of minivan nemen naar Khao Sok. Als je vanuit Bangkok vertrekt, kun je ook kiezen voor een nachttrein naar Surat Thani, gevolgd door een bus naar Khao Sok.

Een handige website om je reis naar Khao Sok te plannen, is 12go Asia. Je kunt hieronder de vertrekplaats invullen en dan krijg je gelijk een overzicht van alle beschikbare vervoersopties, inclusief prijzen, tijdschema's en reisduur. Zo begin je ontspannen aan je avontuur!

Powered by 12GoAsia

Wat is de beste tijd om Khao Sok te bezoeken?

Khao Sok National Park kan het hele jaar door bezocht worden, maar er zijn enkele periodes die als de beste tijd worden beschouwd om het meeste van het park en de activiteiten te genieten. De ideale tijd om Khao Sok te bezoeken is tijdens het droge seizoen, dat loopt van november tot april. Tijdens deze maanden is het weer over het algemeen zonnig en aangenaam, met een lagere kans op regen. Dit maakt het een uitstekende tijd voor activiteiten zoals jungle trekking, kajakken en het verkennen van de grotten.

Het regenseizoen, dat loopt van mei tot oktober, brengt meer regenval met zich mee, wat sommige activiteiten in het park kan beïnvloeden. Echter, het landschap wordt weelderiger en groener tijdens deze periode, wat ook zijn eigen charme heeft. Bovendien zijn er minder toeristen in het park tijdens het regenseizoen, wat kan leiden tot een rustigere en meer ontspannen ervaring.

Kortom, de beste tijd om Khao Sok te bezoeken hangt af van je persoonlijke voorkeur en wat je wilt ervaren tijdens je verblijf in dit prachtige stukje natuur.

Khao Sok National Park kajak

Khao Sok National Park is een unieke ervaring voor avonturiers en natuurliefhebbers. Met een all-inclusive pakket van 67 euro per persoon, geniet je van een breed scala aan activiteiten, de prachtige rustgevende omgeving en de gezellige sfeer die Khao Sok te bieden heeft. Als je naar het zuiden van Thailand gaat moet je dit natuurpark 100% zeker op je planning zetten. Echt doen!

Check onze TikTok en Instagram Reels voor video's van deze trip.


Home > Blog > Ontdek Khao Sok National Park: Een onvergetelijke ervaring in Thailand voor slechts 67 euro per persoon!